HET GROOT EVENEMENT – Vrijdag 3 november 2017

 

   


HET JAARLIJKSE GROOT EVENEMENT OP VRIJDAG 3 NOVEMBER 2017

IN DE NIEUWE ZAAL VAN MUSIS SACRUM

Voorafgaande aan een concert met een aantrekkelijk programma van Het Gelders Orkest, ontvangt u een exclusieve rondleiding door de nieuwe zaal door Wiebren Buma, directeur van HGO en zal ons lid Wouter Schmidt, musicus en voormalig artistiek manager van HGO, een muziektoelichting verzorgen. Uiteraard wordt u welkom geheten met een borrel, geniet u van een 3-gangen menu en na afloop zal er een Meet & Greet plaatsvinden met musici van het orkest.

Programma (onder voorbehoud):

Vanaf 15:30       Inloop met borrel
16:15-17:00        Rondleiding door het nieuwe Musis door 0.a. Wiebren Buma, directeur van HGO.

De architecten Van Dongen en Koschuch tekenden voor het ontwerp van het vernieuwde Musis. Een plint verbindt het historische deel van Musis met het nieuwe deel. Dit transparante ontwerp is geplaatst in de prachtige groene ruimte van het park aan de Lauwersgracht. Vanuit de nieuwe concertzaal kijkt men straks zo het park in. En op een mooie lentedag gooien we de deuren open en luistert u in het park naar Het Gelders Orkest…
Veel licht, ruimte en flexibiliteit, voorzien van de meest moderne techniek en een lust voor het oog, maar zeker ook voor het oor. En ook de aankleding is fraai: u treft straks een mooie houten wandafwerking, bronzen deuren en een gevelbekleding van keramieken baguettes aan, die handbeschilderd zijn en daardoor bij wisselend licht steeds een andere kleur lijken te hebben.

17:30-18:15        Muziektoelichting door Wouter Schmidt

Ons gewaardeerd lid Wouter Schmidt, momenteel als Classical Music Manager bij Hannick Muziekreizen werkzaam, maakte als violist ruim 20 jaar deel uit van HGO en was vorig seizoen als Artistiek Manager van het orkest werkzaam.
Wouter geeft jaarlijks vele lezingen op muziekgebied en houdt regelmatig muziekinleidingen bij de Nederlandse concertpodia.
Hij zal u aan de hand van een Power Point Presentatie en enkele fraaie muziekfragmenten i.c.m. met zijn grote liefde voor de Finse componist Jean Sibelius, trachten zo optimaal voor te bereiden op het concertprogramma van die avond.

18:15-19:45        diner, incl. 2 glazen wijn en koffie toe
20:15-22:15        Concert door Het Gelders Orkest
o.l.v. chefdirigent Antonello Manacorda, met solistische medewerking van Cécile Huijnen, viool en Maximilian Hornung, cello.
Op het programma staan de volgende werken:

  • H.Andriessen – Ricercare
  • Brahms – Concert voor viool, cello en orkest
  • Sibelius – Symfonie nr. 5

Voor meer informatie klikt u hier

22:15-23:00        Slotborrel met exclusieve Meet & Greet met enkele artiesten.

Inschrijven kan niet meer. Het concert is uitverkocht.