Verslag GSA Golfdag 6 oktober 2017

Golf om de “ Hendrik Broekhuizen Beker “

Op vrijdag 6 oktober vond het jaarlijkse golftoernooi van de Groote Sociëteit plaats.
Ook dit jaar was de keuze gevallen op de course van de Golfclub Heelsum. Een, altijd weer uitdagende, interessante heidebaan in onze directe omgeving.

Er werd gespeeld om de “ Hendrik Broekhuizen Beker “. De wisselbeker die sinds vorig jaar deze naam draagt.
Met in het begin een frisse bui en later een aarzelend zonnetje, op deze herfstdag, hebben 28 leden en introducés, rond het middaguur afgeslagen voor een sportieve competitie. Er waren noodgedwongen een aantal afzeggingen. Anders was de score van vorig jaar overtroffen.

Afgewisseld door haring met korenwijn voor de liefhebbers werden de 18 respectievelijk 9 holes bedwongen en kon men rond 17.00 uur tevreden aan de zeer geanimeerde borrel om alles nog eens in woord na te spelen.
Bij het diner gaf de President Directeur acte de présence voor de prijsuitreiking .

Voor de uitreiking van de wisselbeker voor de leden van de Groote Sociëteit was Henny Broekhuizen uitgenodigd.
Bart Beusman was de winnaar bij de leden terwijl Alexander Mueller, introducé van Arnold van Wulfften Palthe, bij de introducés met de beker naar huis ging en overigens ook het verste sloeg. Irene van der Horst deed dat bij de dames en Jan Wilpshaar wist de 9 holes wedstrijd te winnen. Floor Bruning tenslotte legde zijn bal het dichts bij de hole.

Henny Broekhuizen met de beker voor winnaar Bart Beusmans

De prijsuitreiking gebeurde tijdens een uitermate gezellig diner waar zowel de wijn als de sterke verhalen in ruime mate aanwezig waren.
In de geest van Hendrik Broekhuizen kijken we vooruit naar het volgende toernooi in 2018. Wellicht eens op de Rosendaelsche ! Of de Keppelse ? Of toch maar weer op de Heelsumse waar het weer goed vertoeven was……………

Cees van der Horst.